Iskolánk a város egyik legrégebbi, több évszázados múlttal rendelkező intézménye.

Két épületben működik az oktatás, 2017. szeptembere óta alsósaink gyönyörű, új épületben tanulhatnak, melyet a felső tagozatos épülettől egy kis sétáló utca választ el.

Mindegyik épületünkhöz tartozik egy-egy udvar is. Az alsós épület mögötti hatalmas füves udvaron  található tornatermünk . A felsős udvaron áll 2018-ban kibővített, felújított 110 fő férőhelyes ebédlőnk.

Egy iskola lelkét a pedagógus jelenti! Büszke vagyok arra, hogy lelkes, megújulni képes kollégákkal dolgozhatom a mindennapokban.

Intézményünk fő képzési kínálata a német nemzetiségi nyelvoktatás, ugyanakkor beiratkozáskor az elsősök szülei választhatják az angol nyelvet is. Célunk az alapkészségek mellett két idegen nyelv jó színvonalú oktatása. Ezt bizonyítandó, végzős diákjaink számára lehetőséget biztosítunk a DSD nyelvvizsga letételére 2013. óta.

A 2010-ben uniós pályázati támogatással (TÁMOP 3.1.4.) bevezettük a kompetencia alapú oktatást, melynek lényege az élményszerű tanulás, játékosság. Az órák jelentős részében páros és csoportmunkában folyik az oktatás, rendszeresen szervezünk témaheteket, projekteket. Kiemelten foglalkozunk a szociális kompetenciák fejlesztésével, felsőbb évfolyamokon pedig az életpálya építéssel.

  1. óta az Educatio Kht által minősített referencia intézmény vagyunk.

ÖKO iskolaként átszövi iskolai életünket a természetvédelem és energiatudatosság. Sok-sok hagyományőrző és környezetvédelmi programunk van.

2017-ben Örökös ÖKO Iskola címet nyertünk el.

A jövő nemzedékét oktatjuk , a jövő kihívásaira igyekszünk felkészíteni őket úgy , hogy közben a jelen iskolájában jól érezzék magukat. Épp ezt a célt szolgálja legújabb pályázatunk, az EFOP 3.2.3. „Digitális környezet a köznevelésben”. A pályázat finanszírozásával a robotika világa épül be a mindennapjainkba , a legkisebbektől a legnagyobb diákokig.

Kifejezetten családias intézmény vagyunk, ahol a szülővel közösen dolgozunk azért, hogy a gyerekekből a lehető legtöbbet kihozzuk.